Koje dokumente bi trebao voditi socijalni radnik u domu za starije?

e-aktivnosti

Koje dokumente bi trebao voditi socijalni radnik u domu za starije?

Temeljem novog pravilnika o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga koji je počeo vrijediti od 21.5.2021., svaki dom za starije (uključujući obiteljski dom) mora imati socijalnog radnika zaposlenog u svom domu. Taj isti socijalni radnik bi trebao voditi i posebnu dokumentaciju vezanu za svoj rad s korisnicima. Zbog velikog obujma posla, te mnoštva papirologije rad u aplikaciji olakšava način kreiranja mnoštva dokumenata.

Mi smo kroz našu aplikaciju osmisliti modul za rad socijalnog radnika kroz koji socijalni radnik/fizikalni terapeut/ radni terapeut mogu kreirati sve potrebne dokumente o korisnicima. Za svoje korisnike možete kreirati :

  • Dnevne izvještaje o korisnicima
  • Tjedne izvještaje o korisnicima
  • Mjesečne izvještaje o korisnicima
  • Individulani plan

Jednako tako smo razmišljali i o tome da je cijeli informatički sustav samog Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u jako lošem stanju, tako da se sva dokumentacija može ispisati te priložiti u dosje korisnika u slučaju potrebe.

Najzanimljivi dio je taj što po prvi puta u Hrvatskoj možemo kroz sustav aktivnosti pratiti korisnika kroz duži vremenski period, bilježiti svaku aktivnost te ćemo tako kroz mjesece rada moći vidjeti postignuto na svakom korisniku pojedinačno.

Podizanjem kvalitete doma za starije dižemo i kvalitetu skrbi za starije osobe, na što smo posebno ponosni.

Svaki dom može kroz modul aktivnosti, za svakog korisnika ispisati kako je proveo dan na aktivnostima, te kako se s vremenom poboljšalo stanje samoga korisnik.

Jednako tako možete pratiti što smo sve radili tokom tjedna ili mjeseca te to priložiti članovima obitelji koji budu na kraju oduševljeni načinom rada samoga doma.

Sva ona papirologija koja je do sada bila spremljena negdje u raznim fasciklima i bila vrlo teško sortirana i upotrebljiva , sada je na jednom mjestu. Sve izvještaje, gerijatrijske testove i ostale dokumente možete spremiti u samu aplikaciju tako da vam budu lako dostupni i pregledni.

Digitalizacijom domova za starije (uključujući obiteljske domove) ne samo da podižemo kvalitetu doma, nego podižemo i kvalitetu same skrbi te počinjemo raditi kao domovi u EU koji već godinama vode sve podatke o korisnicima u aplikacijama.

Potrebu za vođenjem dokumenacije u digitalnom obliku je prepoznalo i samo Ministarstvo rada i socijalne politike, koje je ove godine napravilo presedan kada je izmjenom pravilnika o vođenju dokumenacije uvela u zakonsku normu da se vođenje sve dokumenacije može voditi i online u digitalnom obliku.

Naravno, svim podacima možete pristupiti i putem svojim pametnih uređaja. Više o keiranju samih aktivnosti možete pročitati na našem prethodnom blogu.

Share