Revolucija – knjige primopredaje

knjiga-primopredaje

Revolucija – knjige primopredaje

Kako sve Europske zemlje streme k napretku, tako je i naša mala Hrvatska počela revoluciju u vođenju domova za starije. Sve više domova se odlučuje za aplikaciju. Olakšava im poslovanje te na jedan jednostavan, sistematičan i moderan način počinje povećavati kvalitetu skrbi za starije osobe. Tako postižu bolju produktivnost, bolji imidž i imaju više slobodnog vremena.

Znate one bilježnice koje služe kao knjiga primopredaje u koju se upisuje sve o stanju samoga korisnika. U nedostatku aplikacije koja bi im omogućila vođenje samog doma, veliki broj domova je na vrlo kreativan način vodilo knjigu primopredaje. Moć digitalizacije kojoj svi stremimo uočava se u samom radu domova za starije. Ne samo da aplikacija vodi računa oko lijekova, doznaka i samih kontrola korisnika, nego Vam omogućuje bolju kontrolu skrbi i usluga doma.

Sada pomoću modula radnik, preciznošću švicarskog sata možete vidjeti svu skrb koju ste napravili na jednom korisniku. Svaki pa i najmanji detalj oko brige za korisnika napokon možete preuzeti u pdf formatu.

Nedostaci dosadašnjeg pisanja knjige primopredaje

Jednako tako, i s velikim oduševljenjem smo se posvetili i knjizi primopredaje. Ona je do sada bila jedan od glavnih dokumenata za vođenje skrbi oko samoga korisnika. Nedostatak bilježnice kao knjige primopredaje se uviđa u nekoliko bitnih činjenica :

 • nakon mukotrpnog ispisivanja stanja korisnika, promjena i načina skrbi ne možete tako brzo naći sve o korisniku
 • kada Vam zatreba pojedinačna činjenica za samoga korisnika od Vas zahtjeva sate čitanja i zapisivanja podataka
 • više bilježnica za knjigu primopredaje znači i više muke
 • morate biti fizički u domu da biste ju pročitali
 • radnici ju nekada koriste za izliku “polu satne pauze” za čitanje
 • nečitljiv rukopis, različita brisanja, trganje papira

San većine vlasnika, ravnatelja i socijalnih radnika o jednostavnom ispisivanju knjige primopredaje za svakog korisnika pojedinačno u vremenskom periodu kojeg želite je napokon ostvaren.

Prednosti online knjige primopredaje

Jednostavan filter u knjizi primopredaje mijenja sve što ste do sada ispisivali. Tako na jednostavan način možete s par klikova mišem doći do potrebnih podataka te iste ispisati u pdf formatu.

Prednosti su brojne, te ćemo nabrojati samo neke :

 •  visoka učinkovitost traženja podataka
 • moć čitanja “od kuće” preko mobitela i tableta
 • Opis svih korisnika doma (a ne samo pojedinačnih)
 • U slučaju bilo kakve potrebe par klikova mišem Vam je dovoljno za pronalazak podataka
 • Ušteda vremena i novaca, te što je najbitnije ušteda živaca
 • Svi radnici upoznati sa stanjem korisnika i prije dolaska na posao

Nešto za što u aplikaciji treba samo par minuta, poboljšava skrb i brigu za samog korisnika.

Čast i zadovoljstvo mi je što ni sami državni domovi to nemaju. Tako da privatni domovi po svim standardima postaju superiorniji u samoj skrbi za starije.

S obzirom na koje sve probleme nailaze privatni domovi, jedna aplikacija koja je stvorena iz 13 godišnjeg rada i truda je pokrenula malu revoluciju, i olakšala način rada privatnim domovima( koji se vrlo često nalaze na stupu osude a da nitko nije pitao niti im pružio pomoć) pomaže u najvećoj mogućoj mjeri poslovanju doma. 

Znoj, jedna ideja i mnoštvo ustrajnog rada dovelo je do toga da po prvi puta u Hrvatskoj domovi uvode tablete na svaki kat (ili ispred soba) da bi bolje pratili stanje korisnika i rad s njima. Zamislite da ulazite dom i želite smjestiti najmilijeg člana obitelji te želite kvalitetu i najbolji dom . Uđete u dom i vidite tablete po domu, i pitate čemu služe te Vam ravnatelj/socijalni radnik/vlasnik/voditelj odgovore da je to aplikacija koja prati stanje Vašeg oca/majke u koju se upisuje sve što je dom pružio svom korisniku. Mislili biste da ste u Njemačkoj a ne u jednoj maloj Hrvatskoj.

Digitalizacija pomaže i mijenja imidž dom aza starije te dovodi do veće potražnje i što je najvažnije do veće kvalitete.

Share