5 razloga zašto će aplikacija u domu za starije povećati Vašu produktivnost

domovi za starije

5 razloga zašto će aplikacija u domu za starije povećati Vašu produktivnost

Svaki dom za starije želi svojim korisnicima priuštiti najbolji skrb, ali mala cijena smještaja i visoka cijena rada mu odmažu u samom procesu. Prema istraživanja koju je napravio AIIM (nezavisna zajednica profesionalaca u informatici, istraživanje potražite ovdje) smatra da će posao „brzine papira“ biti neprihvatljiv za nekoliko godina.

Spomenuto istraživanje je došlo do zaključka kako je :

  • 60% ispitanika imalo je pozitivan povrat na investiciju (ROI) unutar 12 mjeseci od uvođenja ureda bez papira
  • 77% ispitanika imalo je pozitivan ROI unutar 18 mjeseci od uvođenja ureda bez papira
  • Oko 50% ispitanika smatra kako je najveće poboljšanje produktivnosti donosi smanjenje ili ukidanje papira u uredu

Aplikacija za rad domova za starije koja se može koristiti na mobitelu je novost. Nije postojala do sada. Nitko nije mislio da je domovima bitna. Nitko nije mislio da većina domova u Hrvatskoj jedva čeka sustav koje koriste europske zemlje da bi poboljšale kvalitetu dom za starije, a bolja kvaliteta ima i višu cijenu. Novi rad s korisnicima donosi nešto novo i uzbudljivo. Zamislite nakon godina pisanja u bilježnice, možete upisati primopredaju rada online. Možete temperaturu korisnika upisati preko mobitela. A to može i vaš radnik. Činjenica je da broj starijih ljudi konstantno raste. Kako raste broj starijih ljudi, tako rastu i izazovi u skrbi za starije ljude. Upotreba aplikacije omogućava Vam sljedeće :

1. Jednostavan unos i brz pristup podacima

Jednostavan i brz unos podataka o korisniku doma za starije. Kroz unos podataka Vas vodi forma koja je u skladu s preporukama Ministarstva za demografiju obitelj mlade i socijalnu politiku. Omogućuje Vam više slobodnog vremena i manje bavljenja zakonskim normama. Ostaje Vam više vremena za rad s korisnicima ili odmor. Jednako tako, svim podacima možete pristupiti kada god želite, s kojeg god uređaja želite. Nema više raznih registratora, bilježnica i mnoštva podataka u kojima se možete izgubiti. Samo jedan-dva klika mišem i sve je tu : medicinska dokumentacija, terapijska lista, doznake, krvna slika i knjiga primopredaje na jednom mjestu.

2. Spremni za inspekcijski nadzor u bilo kojem trenutku

Više se ne morate brinuti jeste li s dokumentacijom spremni za inspekcijski nadzor i hoće li Vam dokumentacija odgovarati novom pravilniku. Mi se brinemo umjesto Vas. jednom kada počnete koristiti samu aplikaciju, svi podaci u njoj su i više nego dovoljni za inspekcijski nadzor. A kako smo sigurni u to? Zato što smo dokumentaciju u pisanom obliku koja je sada svoje mjesto našla u nešto malo više od 470 domova mi radili. I inspekcija je bila oduševljena, jednako tako će se oduševiti i aplikacijom. A mi Vas nakon kupnje aplikacije educiramo o svemu što Vam je potrebno za rad.

3. Želite preko mobitela upisati temperaturu, tlak i GUK od korisnika- ništa lakše

Inovativni modul radnik Vam dopušta da na licu mjesta upišete podatke o korisniku kao što su tlak, temperatura, puls , Guk i sl. I tim podacima možete pristupiti u svakom trenutku. Kad god Vas zanima koliki je tlak korisniku bio prije 7 dana, samo uđete u aplikaciju i odaberete dio koji Vas zanima. Svi Vaši radnici mogu upisati podatke o korisnicima u vidu kupanja, presvlačenja, vježbanja, hranjenja. Mogućnosti su neograničene i ovise samo o Vama. Zamislite kada vas doktor pita koliki je tlak bio korisniku u posljednjih mjesec dana, Vi mu pokažete vrijednosti tlaka za godinu dana preko aplikacije. I nakon toga ga pitate želi li i ispis istih. Budućnost.

4. Ljekarna koja će za Vas računati koliko lijekova imate

Razdoblje kada bi Vam medicinska sestra od Vašeg izabranoga doktora rekla da nekog lijeka još imate je prošlost. Naša ljekarna računa i za Vas i za doktora. Tako da Vi točno znate za svakog korisnika koliko lijekova ima, kada mu ističu i kada ćete ih naručiti. A da to ne zaboravite, alarm na Vaš mail javlja preostalu količinu lijekova. Vi u biti pratite sustav koji imaju doktori. Sofisticirani sustav koji olakšava rad Vama i Vašoj medicinskoj sestri. A kada je medicinska sestra na godišnjem, Vama sustav i dalje radi i zbraja i oduzima.

5. Stupanj njege ? I, II, III ili IV pitanje je sada?

U Lijepoj Našoj ima puno nelogičnosti. Stalne male prepreke koje su nekome izvana čudne i smiješne, ali kod nas nikako da se riješe. Jednako je sa određivanjem stupnja njege i individualnim planovima. Nedostaje edukacije, potpore i usmjeravanja. U aplikaciji je napravljen individualni plan i određivanje stupnjeva njege. Onako kakav bi trebao biti u praksi. Uzeli smo najbolje od naših stručnjaka, malo od stručnjaka iz Europske unije i napravili smo individualni plan. Na Vama je samo da prolazite kroz pitanja, i u ugodnom razgovoru sa korisnikom upišete svoja zapažanja. I imate individualni plan i stupanj njege.

Da biste se lakše odlučili možete ju besplatno isprobati i prijaviti se za online prezentaciju.

*Izvori : Istraživanja iznesena u tekstu proveo je ©AIIM 2014, www.aiim.org

Share